Kadınla Herşey

Varis Tedavisinde ‘Dans’ Yöntemi

Varis Tedavisinde ‘Dans’ Yöntemi

Dans vücudu harekete geçirme özelliğinin yanı sıra tercih edilebilir eğlence yöntemidir de. Dans ederken çoğu düşünceden arınır, kendimizi müzik ve ritme kaptırır, ruhumuzu ve zihnimizi adeta deşarj ederiz. Dansın eğlencenin yanı sıra insan vücuduna sağladığı faydalar da bir hayli fazladır. Özellikle bel fıtığı, kalça düzleşmesi ve varis gibi rahatsızlıklarda, vücudu harekete geçirme ve kan dolaşımını hızlandırma etkisinden dolayı dans tedavi amaçla da kullanılmaktadır.

Günümüzde varisli hastalar müzik ve dans eşliğinde geliştirilen yeni yöntemlerle tedavi edilmektedir. Dansla terapi yöntemi ile, hastalar hem sistemli şekilde tedavi olmakta hem de günlük terapisini sıkılmadan gerçekleştirebilmektedir. Projesi, TÜBİTAK tarafından onaylanan dansla terapi yöntemi ilk olarak Mustafa Kemal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’ nda yapılmaya başlamıştır. Proje Danışmanı Dr. Esra Doğru, “hasta terapiye daha eğlenceli daha aktif şekilde katılabiliyor. Bu sayede, dansla terapinin, alternatif, daha eğlenceli ve ilgi çekici bir yaklaşım olarak tedavi programlarında yer alabileceğine inanıyoruz” dedi.

dansla varis tedavisi

Medikal tedaviden çok daha iyi!

Uzmanlar dansla terapi yönteminin, varis hastalarında uygulanan birçok tedavi yönteminden daha iyi olduğu inancında. Varisli hastalarda yaklaşık 15 seanstan oluşan bir tedavi programı verilmekte. Hastaların ilk üç seansı uzmanlar eşliğinde gerçekleşmekte. Bunun ardından hastaların kendilerine verilen video ile egzersizler devam etmekte. Hastalar bu süreç içerisinde uzmanlar tarafından haftalık olarak takip edilmekte. Uzmanlar tarafından, bu yöntemle, medikal tedaviden daha iyi bir iyileşmeyi mümkün kılmak amaçlanmaktadır.

 

Varis kadınlarda daha çok görülüyor!

Varis, kadınları daha çok etkiliyor. Özellikle zorlu geçen hamilelik döneminde bu rahatsızlık daha da belirginleşiyor. Bele ve bacaklara baskı yapan ağır yük, varisi tetikliyor. Bunun yanı sıra çalışan kadınların tüm gün ayakta kalmaları da varisi tetikleyen en büyük nedenler arasında. Varisten doğan rahatsızlıklar, kişilerin günlük hayatını olumsuz etkilemekte ve yaşam kalitelerini düşürmektedir. Özellikle varise bağlı ayak bileği eklem hareketler ile, bacak kas kuvvetlerinin azaldığı görülmektedir. Bu nedenle uzmanlar bundan yola çıkarak, müzik ve dans ile fizik tedavide kullanılacak solunum tekniklerini birleştirerek egzersiz programları düzenlemektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Kaynak gösterilerek alıntılama yapılabilir. Kadinlahersey.com