Kadınla Herşey

Gebelikte Aşırı Yemek Yemek

Gebelikte Aşırı Yemek Yemek

Halk arasında bir tabir vardır. Gebe kadınlara ‘sen iki canlısın, daha çok yemelisin!’ denir. Evet iki canlı olduğunuz doğrudur, ancak sırf bu yüzden daha fazla yemenize gerek yoktur. Gebelikte iştahınız artabilir ya da birileri size sürekli bir şeyler yedirmeye çalışabilir. Ancak gebelikte sürekli bir şeyler yemenin veya aşırı yemek yemenizin ne size ne de bebeğinize hiçbir faydası olmayacaktır; tabi fazla kilolar dışında!

Gebelikte ilk ayları kapsayan ilk trimesterda bebeğiniz için günlük herhangi bir ek kaloriye ihtiyacımız yokken, ikinci trimesterde sadece 340 ekstra kalori ve üçüncü trimesterde ise 450, fazladan kalori gerekir. Gebelikte aşırı yemek ise, sadece sağlığınızı olumsuz etkiler. Açlık hissettiğinizde, bu bebeğiniz için yemek gerektiğinin sinyalidir. Eğer sağlıklı bir gebelik geçirmek istiyorsanız, fazla yemenize gerek yoktur.

Gebelikte Aşırı Yemek Yemenin Zararları;

Gebelikte çok fazla yemek yemek, aşırı kilo alımına yol açabilir. Eğer ciddi oranda bir kilo kaybınız varsa, ideal kilonuzun çok alt seviyelerindeyse veya doktorunuz size sağlıklı bir diyet listesi hazırlamış ise yemek yemenizde sakınca yoktur. Ancak gebelikte iştahınız çok fazla açıldıysa ve sürekli birşeyler yeme ihtiyacı hissediyorsanız, bu durum normal değildir.

Gestasyonel diyabete yakalanma riskini arttırır; Gebelikte aşırı yeme ve aşırı kilo alımı, vücudunuzun insülin direncini azaltır, kan basıncını yükseltir ve gestasyonel diyabete yakalanma riskini artırır. Bu durum kontrol altına alınmazsa, bebeğinizin sağlığını etkileyebilir. Sizin yüksek kan şekeri değerleriniz bebeğinizin insülin ve kan şekeri düzeylerini de artırır ve aşırı enerji kaynağı, yağ olarak bebeğinize etki eder. Bebeğinizin aşırı yağ ile beslenmesi ve yüksek insülin seviyeleri, onun obezite riskini ve tip 2 diyabet gelişimini arttırır.

Bebeğin aşırı kilolu doğmasına neden olur ve obeziteye yakalanma riskini arttırır; Gebelikte çok fazla yemek yeme, sizin ağırlığınızı etkilediği gibi aynı zamanda bebeğinizin ağırlığını da etkiler yok. Eğer çok fazla kiloya sahipseniz, bu durumda daha kilolu bir bebek dünyaya getirmeniz olasıdır. Fazla kilolu bir bebek doğum kanalına zarar verebilir.Doğum sırasında fazla kiloların bebeğin omuzlarına zarar verme riski de vardır. Ayrıca normal doğumu zorlayabilir ve sezaryen gibi daha az tercih edilmesi gereken mecburi ve tehlikeli durumlara başvurma riskini artırır. Kilolu doğan bebeklerde, düşük kan şekeri, solunum sıkıntısı ve sarılık gibi rahatsızlıklar yaşama olasılığı daha yüksektir.gebelikte-asiri-yeme-istegiGebelikte aşırı yemek yemek, mide rahatsızlıkları riskini arttırır; Belki özel bir yere davetlisiniz ve sofrada gerçekten vazgeçemeyeceğiniz yemekler var. Bu durumda ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Ancak yapmanız gereken ne yazık ki her birinin sadece tadına bakmak! Evet, bu bebeğiniz ve sizin sağlığınız için gerekli. Gebelikte, progesteron hormonu, midenizin rahatlamasını sağlayabilir ve sizi reflüden koruyabilir. Ne var ki fazla kilo alımı ve beraberinde büyüyen bir rahim, sindirim sistemine, bağırsak ve mide üzerine baskı yapar. Bu nedenle gebelikte normalden daha fazla yemek yemek, mide ekşimesi ve hazımsızlık gibi rahatsızlıkları şiddetlendirir. Aynı zamanda gebelik ile hemoroid gibi rahatsızlıklar da gelişir.

Gebelikte aşırı yemek yemek kilo alımına neden olarak hareketlerinizi kısıtlar; Ayrıca hamilelik sırasında çok fazla kiloya sahip olmak, gebeliğin ilerleyen süreçlerinde bacak ve sırt ağrısına neden olarak, sizi fiziksel olarak zora sokabilir ve varis riskini artırır.

KadınlaHerşey.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Kaynak gösterilerek alıntılama yapılabilir. Kadinlahersey.com