Kadınla Herşey

Bebeğin Akıllı Olması İçin Gebelikte Ne Yapmalı?

Bebeğin Akıllı Olması İçin Gebelikte Ne Yapmalı?

Gebelikte bebeğinizin sağlığı için kendi sağlığınıza, çok daha özen gösterir, çok daha dikkat edersiniz. Ancak bebeğinizin normal bir şekilde gelişmesinin yanı sıra, onun biraz da zeki, akıllı bir bebek olmasını istiyorsanız çıtayı biraz daha yüksek tutmanızda yarar var. Gebeliğin tüm kontrolünde olduğu gibi, bu da sizin elinizde. Daha akıllı bir bebeğe sahip olmak için yapmanız gerekenleri, doktorunu size bahsedecek, hatta bazı gıda ve vitamin takviyeleri önerecektir.

Akıllı Bir Bebek İçin Gebelikte Yapmanız Gerekenler;

1. Folik asit ve vitamin alın!
Folik asit, beyin hücrelerinin oluşumu için gereklidir. Gebelikten önceki dört hafta ve gebeliğin ilk 8 haftasında folik asit alımı, bebeklerde otizm riskini %40 azaltır. Kadınların, gebelik denemeden önce bile her gün 400 mg folik asit almaları tavsiye edilir. Folik asit açısından doğal kaynaklar arasında; mercimek, güçlendirilmiş kahvaltılık tahıllar ve yeşil yapraklı sebzeler sayılabilir. Folik asit ayrıca, B12 vitamini, kırmızı kan hücrelerinin gelişmelerine yardımcı olur. D vitamini kemik oluşumuna yardımcı olur. Bu nedenle, multivitamin takviyeleri ve folik asit doğum öncesi için iyi bir fikir olabilir.

2. Omega-3 yağ asitlerini unutmayın!
Omega-3 yağ asitleri gebelik süresince,bebeğinizin sinir gelişimi için oldukça önemlidir. Yumurta, balık (tercihen düşük cıva içeren balıklar), fasulye, kırmızı et, ceviz, keten tohumu, ıspanak ve demir ile güçlendirilmiş tahıllar çeşitli omega-3 yağ asitleri açısından zengin gıdalardır.

3. Sebze ve meyve tüketin!
Bebeğinizin beyin dokusuna zarar verebilme riski olan serbest radikallerle savaşmak için, antioksidana ihtiyaç vardır. Bu antioksidanları artırmak için, gebeliğiniz süresince bolca meyve ve sebze yemenizde yarar var. Papaya, yeşil yapraklı sebzeler, domates ve yaban mersini antioksidanlar açısından zengindir. Yiyeceğiniz meyve ve sebzeleri iyice yıkamayı unutmayın.

4. Demir açısından zengin besinler yiyin!
Demir, bebeğinize oksijen taşıma da esastır. Çoğu kadında demir eksikliği olduğundan, rahim oksijenden yoksun kalır ve bu durum, bebeğin zeka gelişimini ve büyümesini olumsuz etkiler. Eğer demir açısından zengin olan, baklagiller, ıspanak, pancar, tavuk, yağsız sığır eti ve güçlendirilmiş tahıllar tüketilirse, çok daha zeki ve sağlıklı bir bebeğe kavuşmak mümkündür.

5. Protein bakımından zengin besinler yiyin!
Aynı zamanda, genel olarak bebeğinizin büyümesinin hızlandırılması, yeni hücreler ve hormonların gelişimi için proteinler esastır. Protein alımı, hamilelik sırasında, ekstra günlük 10 gram artması gerekir. Yağsız et, baklagiller, süt ürünleri protein açısından zengindir.

6. İyot eksikliğine dikkat!
Hamilelik sırasında her gün, en az 220 mcg iyot almak iyidir. Armut iyot bakımından zengindir, bu yüzden diyet listenize dahil etmek isteyebilirsiniz. Pek çok kadında ilk trimesterde tiroid problemleri gelişir ve düşük tiroid hormon düzeyleri bebeğinizin düşük IQ düzeyine yol açabilir.

7. En önemlisi; bebeğinizle etkileşimde olun!
Bebeğinizi yani gebeliğinizi ilk fark ettiğiniz andan itibaren bebeğiniz ile iletişime geçin. Eğer onu kendi haline bırakırsanız, konuşma, anlama ve sezgilerini törpülemiş olursunuz. Rahimde an be an gelişmekte olan bebeğinizin size ihtiyacı vardır. Bu nedenle bebeğinizle konuşun, ona şarkı söyleyin ya da dinletin. Bu şekilde birçok şeyi çok daha kolay israk edecek ve çok daha zeki bir bebek olacaktır.akilli-bir-bebek-icin-gebelikte-ne-yapmaliBebeğinizin Zeka Gelişimi İçin Kaçınmanız Gerekenler;

1. Balık seçimine dikkat edin!
Uskumru ve kılıç balığı gibi fazla oranda civa içeren balıklardan uzak durmanızda yarara var. Karides, tilapia, somon ve yayın balığı diğer balıklara oranla daha az civa içermektedir. Yeterli omega-3 almak istiyorsanız, balık konusunda daha dikkatli olmalısınız.

2. Alkolden kaçının!
Gebelikte tüketilen az miktardaki alkol bile, çocuğunuzun sosyal becerileri, hafızası ve dikkat süresi üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

3. Aşırı kilo almayın!
Gebelikte aşırı kilo alımı, erken doğuma yol açabilir.Bebeğiniz fazla kilolarınızdan dolayı, plasentada optimum beslenme alamaz ve düşük kilolu olarak dünyaya gelir. Bu durum bebeğinizin bedensel gelişimini olumsuz etkilediği gibi, zeka gelişimine de ciddi zararlar verebilir. Her gün, yaklaşık 30 dakika egzersiz, gebelikte size oldukça fayda sağlayacaktır.

KadınlaHerşey.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Kaynak gösterilerek alıntılama yapılabilir. Kadinlahersey.com