Kadınla Herşey

Saçlara Nasıl Bakım Yapılır?

Saçlara Nasıl Bakım Yapılır?

Saçlar, kadın erkek vücudumuzda en gözde olan en çok vakit harcanılan kısımlardır. Saçlara yapılan düzenli bakımlar onları daha sağlıklı ve uzun ömürlü kılacaktır. Saçların sağlıklı ve bakımlı olmasının en önemli etkeni ise genetiktir. Saçın yapısını değiştiremezsiniz ancak onu korumak sizin görevinizdir.

Şampuan reklamı saçına sahip olmayı unutun!

Vücudumuzun bütün yatkınlıkları büyük oranda genetik olmaktadır. Tıpkı dişlerin şekli ve yapısı gibi saçlar da ebeveynlerden bize miras olarak geçmektedir. Kimisinin saçları gür, kimisi ince telli, kimisi ise farklı renkte hatta seyrek olabilmektedir. Reklamlarda görülen şampuan ikonlarının saçları sizi aldatmasın. Reklamlar insanlar arasından en dolgun (genetik olarak en üst seviyede gür) saça sahip olanları seçerek bu kişileri özel bakımlardan geçirip ellerine verdikleri şampuanlarla kameranın karşısına geçirirler. O yüzden o şampuanı kullanıp o saçlara sahip olmak mümkün değildir. Her insan iyi bir bakımla ancak kendi saçının sınırları ölçüsünde saça sahiptir. Bu konu önemlidir çünkü başkalarının saçlarına göre kendi saçınıza haddinden fazla işlem uygularsanız bu durum saçlarınız daha fazla yormanıza ve saç direncinin azalmasına sebep olur. Ancak yapılması gereken genel bakımlar herkes için aynıdır. Saçınıza uygun daha fazla bakım isterseniz, bunun için saçınızı iyi tanımanızı gerektiren saç analizini yaptırmanız iyi olacaktır.

Saçlara genel bakım nasıl yapılır?

Tüm zamanınızı kuaförde de geçirseniz, teninize en uygun saç rengini de seçmiş olsanız, hiçbir şey size sağlıklı saçlarınızın kattığı güzelliği veremez.
Sağlıklı, ipek gibi ve parlak saçlara sahip olmak kolaydır. Dikkat etmeniz gereken pratik uygulamalar ile sağlıklı saçlara kavuşabiliriz.

Öncelikle yapılması gereken yıpranan saçlarda oluşan çatallaşmış saç tellerinden kurtulmaktır. Saç kırıkları, saça yanık bir görünüm vermektedir. Saçların kırığını alma işlemi yaptırabilirsiniz. Bu işlem saçınızdan bir santim kadar kesilerek uçlarının yenilenmesidir. Saçlarınızdaki elektriklenmenin az olduğu ölçüde çatallaşma oluşumu gecikecektir. Saç kırıkları ile mücadele süresinde saçınızı kestirmeniz gerekmez. Ancak ayda bir kere yada kendinize uygun zaman dilimlerinde saçlarınızın uçlarını bu şekilde tazeleyebilirsiniz.

Yukarıda değinildiği gibi saçların düz olması da, kıvırcık olması da, dalgalı olması da genetik bir durumdur. Bukleli saça sahip olanalar düzleştirerek, düz saçlılar ise bukleler yaparak saçlarını yıpratmaktadır. Özel günleriniz dışında bu uygulamalardan kaçının. Sorun, farklı şekiller yapmak değil, bu şekilleri sürekli yaparak saçın olağan direncini kırmaktır.

Fönleme işleminden belli özel durumların dışında olabildiğince uzak durun. Bu işlem saçın nem dengesini bozarak parlaklığını yok eder.

Saçlara sürülen kimyasallar önemlidir. İyi seçimler yapmalısınız. Kimyasal kullanacaksanız saçınıza kaliteli kremler kullanın. Mümkünse bunlar durulanmayan, serum takviyeli kremler olsun. Kremler saçlarınıza kaybettiği nemi geri kazandırarak daha dolgun (kendi hacmi ölçüsünde) ve canlı bir görünüm verir.

Hiçbir zaman şampuanınızı ve saç kreminizi uzun sürelerde kullanmayın. 6 ayda bir değişim yapın. Değişim yaparken de eski şampuanınıza yeni şampuanınızdan eşit miktarlarda karıştırarak geçiş yapın. Tercihen doğal sabunlar kullanmaya gayret edin. En iyi şampuan dahi kimyasal bileşkelerden oluşur.

kadın erkek doğal saç bakımı nasıl yapılır saçları korumak için öneriler

Soğuk su saçlarınızı kırar!

Saçınızı yıkadığınız su çok sıcak olmamalıdır. Sıcak su saç diplerinde kuruma yapar ve bu da saçlarda kepeklenme olarak karşımıza çıkar. Ve halk arasında “soğuk su parlatır” hikayesi de doğru değildir. Soğuk su saçlarınızı kırar. Verdiği parlaklık geçicidir. Saçınıza iyi gelecek su oda sıcaklığında olmalıdır.

Toka seçiminizi dikkatli yapın. Rengine ve şekline aldanıp her türlü tokayı kullanmayın. Saç bantları en uygun tercihtir. Sıkı lastik tokalardan uzak durmalısınız. Saçlarınıza dolaşarak yolunma etkisi yapmaktadır. Ayrıca sıkı toplanan saç derisinde doku kaybı görülmektedir.
Saça dolaşma yapmayan tel tokalar da iyi bir tercih olabilir. Fakat kullanımı biraz meşakkatli olduğu için pratik hanımlar tarafından tercih edilmemektedir.

Saça yapılan dış bakım kadar iç bakımda önemlidir. İç bakım; saçın içine yapılan saç telinin içine giren, saç derisinin altında olan, saçların en temel gereksinimi olan kana uygulanan bakımlardır. Vücutta kan oranı azaldıkça güçsüz kalan saçlar dökülmeye meyillidir.

Saça iç bakım nasıl yapılır?

Bu bakımı ancak yediğiniz ve içtiğiniz besinlerle sağlarsınız. Saça kuvvet veren ve doğal besinler tercih ederseniz vücudunuzun sistemine uygun hareket etmiş olursunuz. Aynı zamanda duygusal iç bakım da önemlidir. Bu da, psikolojinizin iyi olması, stresten uzak durmanızdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Kaynak gösterilerek alıntılama yapılabilir. Kadinlahersey.com