Kadınla Herşey

Keten Tohumu Faydaları

Keten Tohumu Faydaları

Salatalarda, ekmek yapımında, galetalarda sıkça kullandığımız bir bitki keten tohumu. Bakmayın tohumlarının sofralarımızda iri susamlar gibi duruşuna keten 30 ila 100 cm boyuna ulaşabilen bir bitki. Özellikle de ılıman iklim tam onun sevdiği gibi..

Tepeye doğru dallanan yeşil bir gövdeye sahip olan ketenin ucu sivri ve uzun yaprakları var. Çiçekleri de muazzam bir renkte; gök mavisi.. Bu şekliyle hayli şatafatlı ve göz alıcı bir bitki. Meyveleri ise yaz sonunda olgunlaşıyor. Meyveleri, içerisinde iki adet tohum barındıran sivri yapılı, kahve renkli.. Kireçli topraklarda yetişen keten bitkisi tohumlarından üretiliyor.

Keten Tohumu Faydaları Nelerdir?

Yüksek miktarda Omega3 içeren keten tohumunun, kan şekerini düzenlemekten sindirimi kolaylaştırmaya, cilt rahatsızlıklarını iyileştirmekten unutkanlıkla savaşmaya kadar birçok faydası var.

Keten tohumu, özellikle balık sevmeyenlerde ve vejetaryenlerde eksikliği fazla yaşanan Omega3′ ün yerine konulması açısından önemli!

Keten Tohumu ile Zayıflama

Keten tohumu ve yağının zayıflatıcı etkisi de mevcut. Hem tokluk hissi  vererek az yemenizi sağlar, hem de sindirim sisteminize yardımcı olarak daha düzenli ve iyi çalışmasını sağlar. Keten tohumu aynı zamanda bir B12 deposu! Bu vitamin açısından oldukça zengin olan keten tohumu yine vejetaryenler için önemi bir besin kaynağı..

Keten Tohumu Neye İyi Gelir?keten-tohumu-yagi

  • Kan şekerini düzenler,
  • Cilt hastalıklarına ve çeşitli yaralara iyi gelir,
  • Kolesterolü düşürür,
  • Mide ve bağırsak iç duvarlarını temizler,
  • Kabızlığa iyi gelir,
  • Unutkanlık gibi rahatsızlıklara iyi gelir,
  • Kemikleri güçlendirir,
  • Solunum rahatsızlıklarına faydalıdır,
  • Zayıflamaya yardımcıdır.

 

Keten Tohumu Nasıl Saklanır?

Keten tohumunu taneler halinde, yağ şeklinde, kapsül olarak veya demlenmiş şekilde bulmak mümkün. Öğütülmüş halde kaplarda satılan keten tohumu, yaklaşık bir ay kadar tazeliğini koruyabilir.

Tohum şeklinde aldıysanız, tazeliğine aynı şekilde dikkat edin. Tane halindeki keten tohumu, özellikle sindirim sistemini düzenlemesi için kullanılıyor.

Keten tohumunu daha uzun süre korumak ve tazeliğinden faydalanmak için, yağ şeklinde ve küçük şişelerde almak da mantıklı bir seçim. Ancak bu yağı ışık, ısı ve ağır kokulu ortamlardan korumalısınız.

Keten tohumunu hangi şekilde alırsanız alın, tazeliğinden en iyi şekilde faydalanabilmek için az miktarda alın ve fazla bekletmeden tüketmeye özen gösterin.

Keten Tohumu Nasıl Kullanılmalı?

Keten tohumunu tane halinde aldıysanız, 1 yemek kaşığı sıcak su ile ıslatarak ya da yoğurt ile karıştırarak kullanabilir, tüketebilirsiniz.

Keten tohumu yağı aldıysanız, günde 1-1,5 tatlı kaşığı alabilirsiniz. Damak zevkinize göre farklı besinlerle birlikte de tüketebilirsiniz.

Keten tohumunu katı halde günlük tüketebildiğiniz gibi, sıcak suya atıp demleyerek sıvı şekilde yani çay olarak da içebilirsiniz.

Ayrıca keten tohumu kapsüllerini de eczanelerde ve aktarlarda bulmak mümkün.

 

KadınlaHerşey.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Kaynak gösterilerek alıntılama yapılabilir. Kadinlahersey.com