Kadınla Herşey

Kadın Hastalıkları İle İlgili Bilgiler

Kadın Hastalıkları İle İlgili Bilgiler

Tıp biliminde hastalıklar cinsiyetlere göre ayrılmaktadır. Kadın hastalıkları hakkında belli başlı bilinmesi gereken bilgiler vardır. Kadınlarla özel olarak bakan sağlık bölümü ve doktorunun ilgili olduğu hastalıklardan bazılar şunlardır:

  • Over Kistleri,
  • Miyom,
  • Adet Düzensizlikleri,
  • Vajinal Akıntılar
  • Kısırlık (kadınlara ait olan bulgularla)

Bunların yanında kadınlara ait dönemsel rahatsızlıklarda olabilmektedir. Menopoz, hamilelikte oluşan rahatsızlıklar, meme kanseri ve rahim kanseri türleri şeklinde daha detaya inilebilecek hastalıklarda yine kadınlara aittir.

Hekim kontrolü şart!

Sağlık konusunun en temel bilinen özelliği, mutlaka bir hekime başvurmak ve ondan destek almaktır. İnternetten okunan yazılar, çevreden alınan sağlık yorumları, televizyondan seyredilen sağlık programları ancak ve ancak bir tavsiye niteliğindedir! Ve en doğru ve sağlıklı yöntem mutlaka bir uzman hekime başvurmaktır.

Vücudumuzun bize verdiği uyarılara göre edindiğimiz bu çeşitli referans bilgiler, bize sağlık durumumuzla ilgili bir hekim kontrolü ihtiyacını gösterebilir. Edindiğimiz bilgiler ışığında kendimizi riske atmamak için daha sonraya bırakabileceğimiz bir sorunumuzu, edindiğimiz bilgilere göre ciddiye alıp erken tanı ve teşhis için acele etmemiz gerekebilir.

kadın hastalıklarına bakan bölüm ve bilgiler

Kadın hastalıklarına hangi bölüm bakar?

Kadın hastalıklarına bakan bölüm jinekoloji bölümüdür. Fiziksel olan hastalıklar bu bölümün yönlendirmesiyle tedavi sürecine ait olmaktadır. Eğer rahatsızlığınız adet görme durumunuzla yada kistler, rahim ağzı hastalıkları, rahim içi hastalıklar şeklinde ise sizi muayene edecek doktor jinekolog ’tur. Jinekoloji bölümünde eğitim alarak doktorluk yapanlar jinekolog olarak adlandırılır.

Psikolojik hastalıklar içinse, jinekoloğun yönlendirmesi yahut kendi isteğinizle psikiyatr yada psikoloğa görünebilirsiniz. Vajinismus (ilk gece korkusu), menopoz benzeri rahatsızlıkların yanında doğum öncesi kayıplar, düşük yapma, kısırlık gibi durumlar ise yine ruhsal tedavinin desteğine bağlı ilgi alanlarına girmektedir.

Kadın hastalıkları erkeklere göre daha hassas bölümdür. Bir kadının anne adayı olması, edilgen birleşime sahip olması (bakterilere açık yapısı) daha dikkatli olması gerektiğini göstermektedir. Bu sebeple kadınların belirli zamanlarda doktora (jinekolog) gitmeleri, en ufak bir endişelerinde önlem almaları ve daha dikkatli davranmaları gerekmektedir.

Günümüzde yenilen ve içilen her türlü besin üretim aşamasından itibaren barındırdığı katkı maddeleriyle vücudun hastalıklara hassasiyetini daha da artırmaktadır. Aşırı hazır gıda tüketimi, vücudun kendini koruyamaması ve kadınların daha çabuk fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklara yakalanmasına neden olmaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. selin dedi ki:

    Bende vajinismus hastasıydım. Hayatı oldukça zorlaştıran bir hastalık. Eşimle birlikte bir sürü doktor gezdik ve en sonunda kendime uygun en iyi doktoru buldum. vajinismusankara.com Yardımcı olabilirsem diye doktorumun linkini bırakıyorum. Ben kendisinden çok memnun kaldım. Zor zamanlarımı onun sayesinde atlattım. Bu rahatsızlığı geçiren herkese şifalar diliyorum.

Kaynak gösterilerek alıntılama yapılabilir. Kadinlahersey.com