Kadınla Herşey

Grip Aşısı ile Grip Tedavisi Nasıl Olur?

Grip Aşısı ile Grip Tedavisi Nasıl Olur?

Grip hastalığı kısaca, viral yani virüsten kaynaklı bir rahatsızlık olarak tanımlanmaktadır. Grip tedavisi ve gribin nasıl geçtiği halk arasında şu şekilde vurgulanır; “ilaç kullan yada kullanma bir haftada geçer”. Gerçekten gribin tedavisi bu süreyi kısıtmıyor mu? Peki neden grip ilaçları alıyoruz?

Her insanın hayatında gribe yakalanmışlığı vardır. Vücudu etkisi altına alan grip mikrobu vücuttan dışarı atıldığında hasta ancak kendine gelebilmektedir. Ancak bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ise daha büyük sorunlara yol açabilmektedir. Hastalık geçtikten sonra yeni bir virüs saldırısında kişi de tekrarlayabilmektedir. Yani aynı sene içinde birkaç kez hastalığa yakalanıp iyileşmek mümkün olmaktadır.

Grip Tedavisi

Gribin hemen geçmesi için yapılması gerekenlerden önce şu bilinmeli ki grip, bulaşıcı bir virüsten kaynaklandığı için tedavisi yoktur ve antibiyotikler bu rahatsızlıkta işe yaramamaktadır. Çünkü antibiyotikler ancak bakteriler üzerinde etki gösterebilmektedir. O halde gripten çabuk kurtulmanın yolları grip olan kişinin istirahat etmesi ve bol sıvı tüketerek salgıların dışarı atılmasını sağlaması faydalı olacaktır. Bu şekilde hastalık en çok bir hafta içerisinde geçecektir.

Grip hastalığı tedavisinde en kuvvetli yollardan biri beslenmeye dikkat etmek ve hastalık anında sıvı tüketiminin içine taze sıkılmış c vitamini barındıran meyveler (posasıyla beraber) dahil etmek, tedavi sürecinde direncinizi artıracaktır.

Grip Nasıl Bulaşır?

Öksürük ve hapşırma yoluyla kişiden kişiye geçebilen bu hastalığın virüsü, tokalaşma ve öpüşme yoluyla da bulaşabilmektedir. Bu nedenle hasta kişilerin hijyene ne kadar dikkat etmesi gerekirse hasta olmayanların da hijyene dikkat etmesi, hasta olan kişilerle yakın temasta bulunmaması ve onların kullandıkları havlu, yastık gibi eşyaları kullanmaması korunma için gerekli görülen davranışlar arasında yer almaktadır.

grip hastalığı nedir nasıl geçer tedavisi var mı

Grip Aşısının Önemi

Bu virüsten korunmak için geliştirilmiş bir yöntem de, virüslere karşı koruyucu aşıdır. Vücut direnci iyi durumda olan kişiler için isteğe bağlı olan bu aşı, bağışıklığı düşük olan kişiler için yapılması tavsiye edilmektedir. Sonbahar zamanında yapılan bu aşı ile o sene içinde hastalığa yakalanma riskiniz büyük oranda azalmış olmaktadır.

Grip hastalığı için riskli grup olan; 65 yaşında ve üstünde bulunan bireyler, hamile kadınlar, altıncı ayından itibaren bebekler, çevresinde hastalığa yakalanmış olan kişiler varsa sağlıklı da olsa her kişi, kronik bir hastalığı bulunan kişiler, bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, uzun süre aspirin kullanan gençler ve çocuklar, hastanede çalışan kişilerdir. Ayrıca bu risk gruplarında yer alan kişilerin çevresinde bulunanların aşı olması önerilmektedir. Bu şekilde risk grubunda yer alan ve hastalanması halinde çabucak iyileşemeyecek olan kişilerin hastalanmasını da önlenmiş olmaktadır. Hamilelerde grip hastalığı daha ciddi bir sorundur. Azami ölçüde dikkat gerekir.

Bu hastalığın etkeni olan virüsün pek çok farklı türü bulunmaktadır. Virüs türleri A, B ve C olan bu virüsün ayrıca pek çok alt virüs türleri bulunmaktadır. Grip olan kişide aşırı halsizlik, yüksek ateş ve titreme görülmektedir. Daha sonra bunlara baş ve karın ağrıları da eklenmektedir. Kuru bir öksürüğün de görüldüğü bu hastalıkta, eklem ve boğaz ağrıları, iştahsızlık, burun akıntısı, hapşırma, baş dönmesi gibi etkiler de görülmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Kaynak gösterilerek alıntılama yapılabilir. Kadinlahersey.com