Kadınla Herşey

Çocuk Sağlığı Nedir?

Çocuk Sağlığı Nedir?

Bu yazımızda sizlere çok değer verdiğimiz çocuklarımızı sağlıklı olarak nasıl büyütebileceğimiz konusunda bilgi odaklı çocuk sağlığından bahsedeceğiz. Öncelikle 4 ana evresi vardır çocuk sağlığının; bunları sırasıyla sayacak olursak beslenme, büyüme ve gelişme, nörolojik gelişim aşamaları. Bu evreleri kısaca yazımızda anlatmaya çalışacağız.

İlk olarak çocuk sağlığında beslenmenin büyük önemi bulunuyor. Yeni doğan çocukların sağlığı için ilk 6 ay sadece anne sütünün kullanımı sayesinde, çeşitli hastalıkların oluşumu engellenir ve bağışıklık sistemi gelişmeye başlar; yalnız ilk 6 ayda anne sütünün yanında ek gıdaların verilmesi anne sütünün etkisini azaltırken hastalıklara davetiye çıkarır. Bebeğe istedikçe ve sık sık emzirme yapılmalı ve süt ile beslenme yapılmalıdır. Her annenin sütü çocuğuna özeldir. Başlarda koyu olan süt sonraları sulu bir hal alır ki bu süt kıvamı çocuklar için besleyicidir.

Bebeğin altına yapması günde 7-8 defa olabilir ve suludur. Katı çıkması durumunda doktorunuza gitmelisiniz. Annelere söylenecek son söz ise beslenmede göğüs uçlarının açılması bebeğin emzirme pozisyonunun kötü olmasından kaynaklıdır. Çocuk sağlığı için ilk 6 ayında anne sütü ile ek bir şey verilmemelidir. 6. Aydan sonra ek gıdalara geçilir ve meyve suyu gibi sıvı gıdalar verilir.

cocuk-sagligi-önemi

Çocuk sağlığı için çok önemli olan büyüme ve gelişim safhasından kısaca bahsetmek gerekirse; bu safha aslında çocuğun doğmasından sonra yapılan boy, kilo, kafa ölçülerinin gelişime bağlı olarak zaman zaman kontrolünü içerir. Aslında çocuk sağlığı açısından çok önemli olan bu aşamada çocuğumuzun alerjileri araştırılır, hormon tedavileri yapılabilir. Böyle bir durumda erken tanılar çok önemlidir. Çünkü ilerleyen aşamalarda müdahale etme şansımız oldukça zordur. Yediği yemeğe dikkat edilmeli gelişimi yavaşsa tespit edilmesi ve gerekli vitaminlerle destek verilmesi gerekir.

Yeni yeni hastalıklara yakalanma şansı vardır bu evrede çocuğumuzun, bunlara takılmadan tedavilerini yaptırmalı ve bağışıklık sistemini kontrol ettirmeliyiz. Çocuk sağlığı açısından gelişimin kontrolü yapılırken oturabilmesi, konuşmaya, yürümeye , emeklemeye dikkatli bir incelemesinde yavaşlık ve gecikme nörolojik tedavilerde ortaya çıkan bulgular ile değerlendirilir ve gerekli tedavi uygulanır. Çocuk sağlığı için önemli olan aşılarında takvimi hastaneden çıkmadan önce verilir ve bunun takibi istenir.

 

KadinlaHersey.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Kaynak gösterilerek alıntılama yapılabilir. Kadinlahersey.com